עמוד השדרה של הגוף הוא עמוד השדרה של הנפש
מאת שמואל זיידל
האדם, שנועד להלך על שתי רגליו נועד גם להיות זקוף בקומתו הגופנית ובקומתו הנפשית-רוחנית. משתמע מכך, שכל חייו מווסת האדם את מצב זקיפות קומתו כך שהחוליות שבשרשרת תהיינה בתחום הקו האנכי. זקיפות זו משפיעה, בין היתר, על מערכת החושים הנישאת בקצהו הקוטבי העליון של עמוד השדרה – הראש.
תכונה נפוצה יש לאדם, להעדיף צד אחד על פני הצד השני בפעולותיו היומיומיות כמו: היד הכותבת, רגל הניתור, צד הגוף הנוח להירדם עליו, הלחי שעל המיטה במירב שעות השינה, צד הלסתות הגורסות את המזון ועוד. למעשה, כמעט בכל הפעולות היומיומיות משורבבות העדפות של צד גופני אחד על פני השני.
כדי להיות צמוד למטרת זקיפות הקומה, מתפתל האדם עם עמוד השדרה בין העדפותיו החד צידיות של גופו. למעשה, עמוד השדרה מתקן עצמו באינטנסיביות כל הזמן. לא אחת נוצרת תקלה – פריצת דיסק, בלט דיסק, והאמירה הנפוצה של הנפגע היא “עשיתי תנועה לא נכונה”. למעשה, “התנועה הלא נכונה” היא הקש ששבר את גב הגמל בהעדפותיו החד צידיות של הגוף.
יחסי עמוד השדרה עם האברים הפריפריים ידועה ברמה האנטומית פיזיולוגית. אין ספק שמצב עמוד השדרה, על חוליותיו, מקרין אל האברים הפריפריים מצד אחד, ומצד שני, מצבם של האיברים הפריפריים מקרין אל חוליות עמוד השדרה.
בבואנו להבין, לתשאל ולטפל באדם, אחת האפשרויות היא לקחת בחשבון שעמוד השדרה של הגוף הוא עמוד השדרה של הנפש. כאשר ברצוננו לקשר הבנות גופנפשיות, עלינו להבין את מצב הנפש הגלומה באיברים. מכאן יצמח אבחון קואורדינטיבי, שימוש בידע שהצטבר ב”תת מידע” – ידע פיזיולוגי, אנטומי, נפשי, רוחני ומטען ניסיון החיים.
מה שנותר הוא לצרף צירופים אבחוניים ולטפל טיפולים הנובעים מכך.