כפות הרגליים בנעליים משולות לאדם במסגרות החיים
מאת שמואל זיידל
הבנת האדם דרך השתקפותו בכפות רגליו קשורה לא במעט במצב כפות הרגליים בתוך הנעליים המשול לאדם בתוך מסגרות החיים מסגרות בחיים מאפשרות דברים רבים. מסגרות מגדירות ומגדרות, מותר ואסור, רצוי ושאינו רצוי. מסגרות הן מכלול הגדרות המכוונות מחשבה וביטוי. מסגרות מגדירות את חופש האדם.
ללא מסגרות, גדרות והגדרות, לחופש אין משמעות נתפסת. מסגרות הן מציאות קיומית אדם נולד למסגרות המלוות אותו כל חייו ואיתן הוא מנהל את אורחות חייו. לעיתים מסגרות בחיים נכפות על האדם, לעיתים הוא בוחר בהן ולעיתים הוא יוצר אותן בעצמו. ביכולתן של מסגרות להנחות אורח חיים ולאפשר התפתחות וצמיחה.
לעיתים המסגרת מצרה את צעדיו של האדם ואז היא מלחיצה, האדם מורד בה ונוצרת פירצה ופריצה. כפי שהאדם נכנס למסגרות, נלחץ ומלחיץ, נשחק ושוחק, כך הן כפות הרגליים בנעליים. אף כי הן סוגרות את כפות הרגליים, מעניקות הנעליים לאדם חופש תמרון בשטח ומאפשרות הסתגלות לתנאי קרקע שונים. החיכוך בין כפות הרגליים והנעליים שופך אור על נושא ההתאמה של הרגל לנעל או התאמת הנעל לרגל.
בהשאלה, התאמת האדם למסגרת או התאמת המסגרת לאדם. בכל חיכוך עם מסגרת יש מימד של המפגש בין הרצוי והלא רצוי, בין הידוע והלא ידוע, בין המתאפשר והלא מתאפשר. החיכוך מעיד, אם כן, במקרים רבים, על קשיים בתהליכי הסתגלות. את הנעליים בוחר, על פי רוב, בעל כפות הרגליים, אך רובדי האישיות הגלומים בכפות הרגליים צריכים להסתגל ולקבל אותן כמסגרת. תהליכים קשים עוברות כפות הרגליים בנעליים, בייחוד כאשר הנעליים חדשות. התאמת הנעליים משולה למציאת מסגרת חדשה בחיים.
להלן כמה דוגמאות:
עקב משופשף בצדו האחורי מעיד על אדם התקוע בעברו ועל קשיים בהנתקות מהרגלים, מהמוכר והידוע.
זרת משופשפת בצדה הגבי-צדי מעידה על אדם הבולם יצירתיות ויצריות ונאחז בכוח בחיים.
קצות אצבעות 3-2 משופשפות או קשות בקצה מעידות על אדם המסרב לראות מציאות רגשית ורואה במיוחד את הדברים שהוא תקוע בהם.
אדמומיות ושפשוף באזור מפרק המטטרסל-פלנגה של הבוהן, בצד המדיאלי מעיד על נטייה לבריחת סידן ועל השתוחחות הקומה הפיזית והנפשית.
שפשוף באמצע אזור גב כף הרגל מעיד על קשיים בעיכול סוגי מזון חדשים ועל קשיים ב”עיכול” מצבים חדשים שהאדם נקלע אליהם.
כל נקודה בכף הרגל מתבטאת בנעל.
כאשר הנעל כ”כפפה”, קל יותר ללכת,
להתנהל, לחפש ולמצוא מסגרות
המאפשרות חופש, הנאה והתפתחות